postheadericon f.a.q.

Hoe lang blijven de beelden bewaard?

Uiteraard hopen we dat jullie enthousiast zijn over de foto's en je favoriete beelden zo snel mogelijk aan ons doorgeven. Vinden jullie het moeilijk en hebben jullie  wat hulp of meer tijd nodig? Laat het ons gerust weten. We laten de beelden graag nog even online staan. Ook als jullie advies nodig hebben bij het maken van een keuze, helpen we graag een handje mee. Als jullie alle afdrukken hebben besteld die je wilt hebben, dan halen we de beelden van de server. Het is niet mogelijk om daarna nog afdrukken te bestellen.

Hoe snel kunnen we een ingelijste foto afhalen?

Hebben jullie een sessie in gedachten en willen jullie in elk geval één van de foto's snel als kado kunnen geven? Geef dan bij het maken van de afspraak aan op welke termijn jullie de foto op willen halen. Wij zorgen ervoor dat jullie favoriete foto razendsnel wordt afgedrukt en ingelijst. Voor de andere producten zoals canvas en afdrukken op glas hebben we wat meer tijd nodig.

Ik ben fotograaf. Kan ik jullie nabestelsysteem gebruiken?

Het nabestelsysteem dat we voor de afhandeling van onze bestellingen gebruiken, wordt door ons zelf ontwikkeld en beheerd. Het geeft ons onbeperkte vrijheid ten aanzien van producten, prijzen en features. Andere systemen in de markt waren wat ons betreft te duur of voorzagen niet in die features die voor ons belangrijk waren.

Het nabestelsysteem is rechtstreeks gekoppeld met een van de grootste professionele vaklabs van Nederland. Dit vaklab verzorgt niet alleen de afdrukken, maar zorgt ook voor de verzending van de nabestelling.

Ben jij (school)-fotograaf en heb je interesse in een samenwerking om ons systeem verder met ons uit te bouwen? Neem dan gerust contact met ons op. We staan open voor samenwerkingen.

Kan ik de digitale bestanden overnemen?

Het is bij de vakfotograaf niet gebruikelijk dat de fotograaf zijn digitale bestanden afstaat. Het product dat je van een vakfotograaf afneemt is de afdruk en niet een digitaal bestand. Digitale bestanden zijn naar onze mening geen product. En wij leveren graag 'echte producten'!

Het product dat wij leveren, zijn de afdrukken die je bestelt. Het totaal van beelden dat Ilona tijdens een sessie maakt, is min of meer 'half-fabrikaat' met de bedoeling tot een écht leuke selectie van foto's te komen die door ons als afdruk worden afgeleverd.

Dat afleveren betekent: elk beeld handmatig corrigeren op kleur en densiteit, daarna retouche en tenslotte afdrukken op professionele gekalibreerde apparatuur en hoogwaardige materialen.

Mocht je het idee hebben dat er méér foto's leuk genoeg zijn, maar heb je daar niet echt een 'bestemming' voor, is dan wellicht een mini-boekje een idee? We leveren te gekke boekjes in het formaat 10/10, 20/20 en 13/18 met daarin 12 foto's naar keuze. En wat dacht je van een fotocollage met 5, 10 of misschien wel 20 beelden. Informeer naar de mogelijkheden.


Kunnen jullie de foto's ook inlijsten?

Een foto is niet af, zonder een mooie lijst. Daarom bieden we een mooi assortiment van de meest actuele lijsten. Naast lijsten leveren we afdrukken op canvas (traditioneel of op bijzondere wijze ingelijst), foto's op RVS, dibond, fine-art, acrylaat en zelfs glas. Neem gerust contact op voor meer informatie over onze prijzen en producten.

Onze kids zijn druk! Hoe krijgen jullie ze stil?

Nou, niet! Bij ons hoeven ze namelijk niet stil te zitten. We zien ze liever in beweging, zoals ze normaal gesproken ook zijn. Tijdens een foto-sessie maken we veel foto’s. Soms zitten daar bewogen beelden tussen. En soms trekken kinderen ook een gekke bek; of zitten ze met hun vinger in hun neus! Dat levert vaak juist hele grappige beelden op. Het eindresultaat is in elk geval niet heel voorspelbaar. En dat is nou juist wat wij zo leuk vinden aan het fotograferen van kinderen. Zo herken je ze tenminste op de foto!

Wat is een leuk moment voor studiofoto’s?

Mmm... wat is nou géén leuk moment? Wat dacht je van je 37ste week in je zwangerschap... of als jullie een jaar verkering hebben.... of als opa en oma 40 jaar zijn getrouwd.... of als je oudste zoon voor zijn diploma is geslaagd... voor vaderdag.... voor moederdag.... voor Kerst.... voor Sinterklaas.... als verrassing voor papa... of als verrassing voor mama.... voor als je net voor jezelf bent begonnen.... of als je jullie hele organisatie op de website voor wilt stellen.... voor je visitekaartje.... of voor je trouwkaartje.... of wat dacht je van.... zomaar.....?

Wat kost een fotosessie?

 

Voor de sessie rekenen we €75,- Dat is ongeacht het aantal personen waar je mee komt. Tijdens de sessie maken we zowel individuele portretten als elke gewenste combinatie. Daarna betaal je alleen nog de afdrukken. Je hebt al een 13/18 voor €8,-

Voor groepen is het vaak lastig om een datum te prikken. Daarom houden we de zaterdagen graag vrij voor groepsfoto's. Voor de zaterdagsessies rekenen we €95,- Kom je alleen of met een kleine groep  en er is aankomende zaterdag een plekje vrij, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Neem gerust telefonisch contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Wat kunnen we het beste aantrekken?

Zoals je op de website kunt zien, zijn er verschillende mogelijkheden. Wij denken dat je je vooral lekker moet voelen in de kleding waarin je wordt gefotografeerd.

Sommige van onze klanten kiezen ervoor om met z’n allen in dezelfde outfit te komen. Een blauwe spijkerbroek met wit t-shirt is nog altijd erg populair. Alhoewel het misschien wat geijkt is, toont iedereen in een witte of in elk geval dezelfde bovenkant wel wat rustiger, dan wanneer iedereen in een heel opzichtig t-shirt/blouse komt. De gezichten komen er met een rustige kleur wel goed uit.

Anderen kiezen ook voor allemaal dezelfde combinatie, maar nemen dan bijvoorbeeld allemaal een andere kleur shirt. Kleurige kleding contrasteert wel weer goed op de witte achtergrond. (Alhoewel de witte shirts het ook weer goed doen). Laat alle familieleden het in elk geval vooraf even met elkaar afstemmen.

Tegenwoordig bestaat zoiets als "kleuren die met elkaar vloeken" niet meer, maar wanneer iedereen een complementaire kleur aan heeft, en een persoon heeft een afwijkende kleur, dan heeft dat misschien een best grappig, maar vermoedelijk een onbedoeld effect.

Allerbelangrijkste: trek iets aan waar je je lekker in voelt!

Wie kiest de foto's?

 

Dat doen jullie zelf! Een aantal dagen na de fotosessie ontvang je van ons een email met de inlog-gegevens van jullie foto’s. Daarmee kunnen jullie thuis achter de computer de foto’s bekijken en jullie selectie aan ons doorgeven. Willen opa en oma zelf foto’s bestellen? Geen probleem? Als ze maar internet hebben!

NIEUW: VIEWINGS

Ben je bij Ilona in de studio geweest of kom je binnenkort langs voor een sessie? En kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je keuze? Of zie je graag wat uitgewerkte voorbeelden van de foto's die van jullie gemaakt zijn? Maak dan bij het plannen van jullie sessie gelijk een afspraak voor een VIEWING. In onze viewing-room kijken we samen naar de foto's die gemaakt zijn en geven we advies bij het maken van een selectie. Maak NU nog een afspraak!

 

postheadericon Mijn weblog

2205-101133-8311_IH.jpg